Ons Verhaal

Group picture

Mag ik u even vertellen waarom ik met dit bedrijfje begon?Het zit zo. Drank gaan halen ging als volgt in mijn gezin : na de zoveelste aanmaning van mijn madam ‘dat we al dagen zonder drank zitten’ sprong ik vaak op vrijdagavond en tegen mijn zin in m’n auto. Ik hoopte op niet teveel file, niet evident in ‘t stad. Aangekomen aan de drukke parking van de supermarkt zocht ik dichte parkeerplek. Eerst veel volk in de supermarkt proberen te passeren met m’n winkelkar door de winkelgangen tot aan de drankenafdeling. Daar minstens 3 pakken of bakken uitkiezen en in m’n winkelkar tillen. In mijn geval was dat spuitwater, cola, pilsjes en halfvolle melk. Nu aanschuiven aan de kassa, hopend dat de plastic niet scheurt bij het uithalen en alles op de band zetten. Terug inladen en afrekenen. En nu met die winkelkar (met vaak verkeerd draaiende wielen) tot aan m’n auto hobbelen over slechte betonnen ondergrond. Dit om te constateren dat ik in mijn haast vergeten ben om mijn autokoffer leeg te halen. Enfin, alles eerst uit de koffer verleggen op de achterbank. En op de terugweg weer file. Eindelijk thuis, zo dicht mogelijk parkeren. Weer sleuren met die zware bakken en hopen dat ik het in de berging mag plaatsen. Maar meestal hoorde ik dan: ‘zet het maar in de kelder, de berging staat al zo vol’. Eerlijk, leuk vond ik dat niet, week na week. Wat hadden mijn ouders het gemakkelijk vroeger, toen er nog een brouwer aan huis kwam, dacht ik vaak.

Ik kreeg in de laatste jaren een passie voor duurzame, elektrische, lastmile stadswagentjes sinds ik mijn organisatie ‘Open Bedrijvendag’ verkocht en stopte als voorzitter van KV Oostende.

En toen kwam corona en merkte ik het succes van delivery-services. Als mensen bereid zijn om €5 te betalen voor een lichte maaltijd, moeten ze dat er toch ook voor over hebben voor ‘zware’ dranken, dacht ik. Zo kwam het idee voor mijn nieuw bedrijfje : Waarom de Bruggeling niet helpen met het thuisleveren van zware, maar duurzame dagdagelijkse dranken in glazen flessen? Ja, exact zoals de brouwer en de melkboer van vroeger.

Woont u in Groot Brugge? Dan kan ik bij u leveren. Geef maar een seintje. Bel gerust op 0495/52.75.75 of als je liever mailt is het hello@deliveryves.be.

Ons Team

Default picture of Pieter

Click for more...

Default picture of Caroline

Click for more...

Default picture of Yves

Click for more...